Siyonist rejim Gazze'de 100'den fazla alim ve akademisyeni şehit etti

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgalcilerin Gazze Şeridi'nde sekiz aydır devam eden saldırılarında 100'den fazla alim, akademisyen, üniversite profesörü ve araştırmacıyı katlettiğini açıkladı.
Ofis, aralarında Gazze İslam Üniversitesi Rektörü Süfyan Taye, yanık tıbbı profesörü ve Gazze'nin en önde gelen cerrahlarından biri olan Mithat Saydam ve eski Eğitim Bakanı Usame El-Müzeyni'nin de bulunduğu şehitlerin isim listesini yayımladı.
Hükümet Medya Ofisi, Filistin toplumundaki bu seçkin grubun hedef alınmasının, siyonist işgalin ilim adamlarını ve araştırmacıları tamamen ortadan kaldırma çabasını doğruladığını, aynı dönemde İşgal bombardımanının 103'ten fazla üniversite ve okulu tamamen, 311 üniversite ve okulu da kısmen yok ettiğine dikkat çekti.
Dünyanın tüm ülkelerindeki üniversiteleri ve eğitim camiasını, soykırım suçunun bir parçası olduğunu söylediği cinayetleri kınamaya çağıran Ofis, tarihi bir suç olarak nitelendirdiği bu cinayetlerden siyonist rejimi ve ABD yönetimini sorumlu tuttu.
Medya Ofisi ayrıca eğitim alanında faaliyet gösteren ülke ve kuruluşlara, ilim adamları ve akademisyenlerin katledilmesini kınamaları, özelde bu grubu genelde ise eğitimi hedef alan bir imha savaşı olarak nitelendirdiği saldırıyı durdurması için işgale baskı yapmaları çağrısında bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.