Siyonist rejim Gazze'de 13 bin 750 çocuğu katletti

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarında 13 bin 750 çocuğun katledildiğini açıkladı.
Siyonist işgal rejiminin Gazze'de "savunmasız Filistin halkına, sivillere, çocuklara ve kadınlara" yönelik saldırıları Ramazan ayında da devam ediyor.
UNRWA tarafından hazırlanan raporda, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarında 13 bin 750 çocuğun katledildiği, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun da (UNICEF), söz konusu sayıdaki çocuğun şehid edildiğini doğruladığı bildirildi.
Raporda, "BMGK kararının kabul edilmesine rağmen, israil güçleri Gazze kentindeki Şifa Hastanesi yakınındaki Rimal bölgesi, Han Yunus merkezi ve yine Han Yunus’taki Emel ve Nasır hastaneleri çevresi başta olmak üzere Gazze genelinde askeri saldırılara devam etti" denildi.
Öte yandan Gazze'de, işgal saldırısının başlangıcından bu yana şehit olanların sayısı 32 bin 490'a, yaralıların sayısı ise 74 bin 889'a yükseldi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.