Siyonist rejim: Gazze'de 78 asker öldü

Siyonist işgal rejimi, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırılarında öldürülen asker sayısının 78'e çıktığını bildirdi.
İşgalci ordusu, Gazze'nin güneyinde el-Kassam Tugayları ile yaşanan çatışmalar sırasında biri subay 3 askerin daha öldürüldüğünü duyurdu.
Açıklamada, 4 siyonist rejim askerinin de yaralandığı ifade edildi.
Buna göre, 31 Ekim'den itibaren öldürülen siyonist rejim askerlerinin sayısının 78'e yükseldiği belirtildi.
Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, mücahitlerin son 24 saat içinde 28 işgal aracını tamamen veya kısmen imha ettiğini, birçok işgal askerini etkisiz hale getirdiklerini açıklamıştı.
Ebu Ubeyde, siyonistlerin asker kaybı konusunda gerçek rakamları vermediğini belirtmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.