Siyonist rejim: Gazze'de 90 asker öldürüldü

Siyonist işgal rejimi, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırılarında öldürülen asker sayısının 90'a çıktığını açıkladı.
İşgalci ordu, el-Kassam Tugayları ile yaşanan çatışmalar sırasında 6 askerinin daha öldürüldüğünü duyurdu.
İşgalci ordudan yapılan açıklamada, yaralı sayısına ilişkin bilgi verilmedi.
Açıklamada, 31 Ekim'den itibaren öldürülen siyonist rejim askerlerinin sayısının 90'a yükseldiği belirtildi.
Kassam Tugayları, dün Gazze'de direniş bölgelerinde en az 23 işgal tankını tamamen veya kısmen imha ettiklerini, 6 işgalciyi keskin nişancıyla etkisiz hale getirdiklerini, işgalcilerin bulunduğu bir evi havaya uçurduklarını bildirmişti.
Siyonist rejim sözde ordusundan yapılan "asker kaybı" sayısının gerçekleri yansıtmadığı belirtiliyor.
İşgal rejimi sözde basını da kayıp asker sayısını "izin verilen ölçüde" açıklayabiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.