Siyonist rejim, Gazze'de altı esirin cesedine ulaştığını duyurdu

Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, 7 Ekim'de HAMAS tarafından esir alınan 6 işgalcinin, Gazze'de ölü bulunduğunu açıkladı.
İşgal rejimi, Refah şehrinin altındaki bir tünelde HAMAS'ın elinde bulunan altı esirin cesedine ulaştığını bildirdi.
Rehinelerden birinin "israil asıllı Amerikalı Hersh Goldberg-Polin" olduğu ifade edildi.
Diğer esirlerin Carmel Gat, Eden Yerushalmi, Alexander Lobanov, Almog Sarusi ve Ori Danino olduğu belirtildi.
Esirlerin cesetlerinin işgal altındaki topraklara getirildiği aktarıldı.
HAMAS, 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonunda 251 işgalciyi esir almıştı.
Esirlerden bir kısmı kasım ayındaki anlaşmayla serbest bırakılmış, 8'i işgalciler tarafından alıkonuldukları yerlerde sağ bulunmuştu.
İşgalciler şimdiye kadar 37 esire, ölü ulaştı.
HAMAS'ın elinde halen 97 esir olduğu belirtiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.