Siyonist rejim Gazze'de yeni katliamlar gerçekleştirdi: 126 şehit

Gazze'de işgalcilerin saldırıları katliama dönüştü. Farklı bölgelerde düzenlenen hava, kara ve topçu saldırılarında 126 Filistinli şehit oldu. Şehitler arasında yardım bekleyen 24 sivil de bulunuyor.
Siyonist rejim, Gazze'ye yönelik saldırılarını artırarak yeni katliamlar gerçekleştirdi. Sağlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, salı sabahından bu yana şehit sayısı 126'ya ulaştı. Şehitler arasında, insani yardım bekleyen 24 sivilin de bulunması dikkat çekti.
Hastanelere ulaşan bilgilere göre; 36 şehit Şifa Hastanesi'ne, 5 şehit Şeyh Ridvan Kliniği'ne, 13 şehit Ahli Arabi (el-Ma'mûdani) Hastanesi'ne, 12 şehit Avde Hastanesi'ne, 6 şehit Şehitler el-Aksa Hastanesi'ne ve 40 şehit Naser Hastanesi'ne nakledildi.
Son saldırılarda, Han Yunus'un güneyinde yardım bekleyen sivillerin üzerine açılan ateş sonucu 7 Filistinli şehit oldu. Ayrıca, Gazze'nin güneybatısındaki Tel el-Hava bölgesinde Ürdün Hastanesi yakınında sivillerin toplandığı noktaya yapılan hava saldırısında 2 kişi şehit olurken, çok sayıda kişi yaralandı.
Şeyh Ridvan Mahallesi'nde Tabş ailesine ait bir evin bombalanmasında bir kişi, Sabra Mahallesi'nde insansız hava araçlarının düzenlediği saldırılarda da bir kişi şehit oldu. Aynı mahalleye işgal topçularının da yoğun ateş açtığı aktarıldı.
Kızılay'a bağlı Seraya Hastanesi, Sabra'daki saldırılar sonrası 5 yaralıyı kabul ettiğini duyurdu. Ayrıca, İslam Üniversitesi'nin güneyinde bir apartmana yönelik saldırıda bir sivil şehit olurken, Deyr el-Belah'ın doğusunda da bir kişi işgalcilerin ateşiyle hayatını kaybetti.
7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sistematik bir soykırım sürdüren siyonist rejim, uluslararası çağrıları ve Uluslararası Adalet Divanı'nın kararlarını hiçe sayarak katliamlarını devam ettiriyor. Son verilere göre, Gazze'de toplam şehit sayısı 63 bin 633'e, yaralı sayısı ise 160 bin 914'e yükseldi. 10 binden fazla kişi hâlâ kayıp durumda bulunuyor. Açlıktan ölenlerin sayısı ise 361'e ulaştı; bunların 130'unu çocuklar oluşturuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Sağlık Bakanlığı verilerine göre son 24 saatte 84 kişi şehit olurken 338 kişi yaralandı. 7 Ekim 2023'ten bu yana toplam şehit sayısı 64 bin 231'e, yaralı sayısı ise 161 bin 583'e ulaştı.
Tulkerem'de 221 gündür süren işgal saldırıları, ev tahliyeleri, alıkoymalar ve okulların kapatılmasıyla devam ediyor. Binlerce aile göç etmek zorunda kaldı, altyapı ve yüzlerce ev yıkıldı.
Siyonist rejimin dayattığı açlık politikaları nedeniyle Gazze'de üç Filistinli daha şehit oldu. Sağlık Bakanlığı, açlıktan ölenlerin sayısının 131'i çocuk 370'e yükseldiğini açıkladı.
Batı Şeria’nın Tubas kentinde direnişin işgalcilere karşı hazırladığı patlayıcılar, Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik birimlerince imha edildi. Siyasi tutuklulara yönelik ağır işkence iddiaları da tepkilere yol açtı.