Siyonist rejim, Gazze'deki açlığı gizlemek için ınfluencerları seferber etti

Katil rejim, Gazze'deki kıtlığı örtbas etmek ve kendini aklamak amacıyla ABD ve işgalci influencerları kullanıyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler, gerçeği çarpıtarak "insani yardım bolluğu" yanılsamasını hedefliyor.
Siyonist rejim, Gazze'deki yıkıcı açlığı gizlemek için son dönemde sosyal medya üzerinden bir propaganda kampanyası başlattı.
ABD ve işgalci influencerlar, siyonist rejimin kontrolündeki geçiş noktalarında görüntüler çekerek, yardımların "bol ve düzenli" bir şekilde dağıtıldığı yanılsamasını yaymaya çalışıyor.
Influencerlar, videolarında uluslararası medya ve sivil toplum kuruluşlarına saldırgan bir dil kullanarak, yayılan haberleri "yalan" veya "HAMAS'ın koordineli propagandası" olarak nitelendiriyor.
Amerikan avukat ve influencer Brooke Goldstein, "Gazze İnsanî Kurumu"nda çekimler yaparak siyonist rejimin açlık suçlamalarını reddetmesine destek oldu.
İşgal medyası, temel gıda maddelerinin Filistinlilere ulaşmasını engelleyen siyonist politikasını görmezden gelerek, sadece lüks ürünleri gösteren görüntüler paylaşıyor.
Sosyal medyada yaşananlara tepki gösteren Gazze halkı ise bu içeriklerin gerçeği yansıtmadığını ve açlığı gizlemek için sahneye konmuş bir "propaganda oyunu" olduğunu belirtiyor.
Uzmanlar, bu tür manipülasyonların özellikle teknoloji çağında etkisiz olduğunu, gerçek açlık ve ölüm fotoğraflarının dünya kamuoyuna ulaşmaya devam ettiğini vurguluyor. Ayrıca, bazı gıda maddelerinin yüksek fiyatlar ve sınırlı erişim nedeniyle halk için ulaşılmaz olduğunu, bu durumun açlık krizini daha da derinleştirdiğini belirtiyor.
Gazze'de yaşanan açlığın tespitleri, uluslararası kurumların sahada yürüttüğü araştırmalara dayanıyor; influencer videoları veya manipüle edilmiş içerikler bu gerçekleri değiştiremiyor.
Aktivistler, medya ve teknoloji çağında gerçeğin gizlenemeyeceğini ve dünya kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini vurguluyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze'de süren soykırıma tepki gösteren binlerce kişi, Ağrı'nın Patnos ilçesinde düzenlenen yürüyüşte "Özgür Filistin" sloganları attı.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.