Siyonist rejim Gazze'deki katliamlarına ara vermeden devam ediyor
Dün Gazze Şeridi'nde birçok noktaya havadan ve karadan saldırılar düzenleyen siyonist rejim, saldırılarına gece boyunca da devam etti.
Savaş uçakları, Han Yunus kentine şiddetli hava saldırıları düzenledi.
Saldırıda aralarında çocuklar ve kadınların da bulunduğu onlarca kişi şehid oldu ve yaralandı.
Şehid ve yaralı sayısına ilişkin net sayı verilmedi.
Savaş gemileri de şehrin semalarına onlarca aydınlatma bombası attı.
Gazze Sağlık Bakanlığı, Aksa Şehitleri Hastanesi'nde son 24 saatte 73 şehit ve 123 yaralının getirildiğini bildirdi.
Kassam Tugayları, Gazze'de direniş bölgelerinde en az 23 işgal tankını tamamen veya kısmen imha ettiklerini, 6 işgalciyi keskin nişancıyla etkisiz hale getirdiklerini, işgalcilerin bulunduğu bir evi havaya uçurduklarını duyurdu.
İşgalci siyonist rejimin, Batı Şeria'da farklı yerlere düzenlediği saldırılarda 2'si çocuk 5 kişi şehit oldu.
İşgalci siyonist medyasına göre 7 Ekim'den bu yana ABD, işgal rejimine 10 bin tondan fazla askeri teçhizat sağladı. Askeri teçhizatların içinde zırhlı araçlar, silahlar, kişisel koruyucu ekipmanlar, tıbbi malzemeler, mühimmat ve daha fazlası yer aldı.
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA), Gazze'de yeni bir yerinden edilme dalgasının yaşandığını ve durumun her geçen dakika daha da kötüleştiğini bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.