Siyonist rejim Gazze'nin kuzeyinde soykırım yapıyor: 20 şehid
Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun, Gazze'nin kuzeyinde düzenlediği topçu saldırısında 20 Filistinli şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Siyonist rejimin Filistinli sivillere yönelik katliamlarına bir yenisi daha eklendi.
İşgalciler, kuşatma altına aldıkları Gazze'nin kuzeyinin çeşitli bölgelerine hava saldırıları düzenledi.
Katil rejim ordusunun Meşru Beyt Lahiya bölgesinde yerinden edilen Filistinlilere düzenlediği topçu saldırıda 12 kişi şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Topçu birliklerinin Cibaliye bölgesinde yerinden edilen Filistinlileri hedef aldığı saldırıda da 8 kişi katledildi, çok sayıda kişi yaralandı.
Görgü tanıklarının aktardığına göre işgal rejimi ordusu, Meşru Beyt Lahiya'ya havadan attığı bildirilerde Filistinlilerden "bölgeyi terk ederek Gazze'nin güneyine gitmelerini" istedi.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaklaşık 17 bini çocuk, 11 bin 378’i kadın olmak üzere 42 bin 603 Filistinli şehid oldu.
Saldırılarda 99 bin 795 kişi de yaralandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.