Siyonist rejim Harem-i İbrahim'i teslim etmeyi üçüncü haftada da reddetti

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanı Şeyh Muhammed Mustafa Necm, siyonist rejimin üçüncü hafta üst üste Harem-i İbrahim’in tüm alanları, avluları ve kapılarıyla teslim edilmesini reddettiğini belirtti. Bakan Necm, siyonist rejimin doğu kapısını açmayı da ikinci kez reddettiğini ifade etti.
Yayımladığı açıklamada, Bakanlık olarak Harem-i İbrahimi önemli bir parçası eksik şekilde teslim almayı reddettiklerini vurgulayan Necm, bu durumun bu eksikliği kabul etmek anlamına geleceğini ve bakanlığın bu konuda tavrını Ramazan ayının başından itibaren net bir şekilde ortaya koyduğunu hatırlattı. Necm, siyonist rejimin Müslümanların Harem-i İbrahim’in tüm alanlarında, mescitlerinde ve koridorlarında ibadet etme hakkını ihlal eden tutumlarını geri çekene kadar bu tavrı sürdüreceklerini kaydetti.
Bakan Necm, uluslararası toplumu, siyonist rejimin Harem-i İbrahimi bir sinagoga dönüştürmeyi amaçlayan bu sürekli saldırılarını durdurmaya çağırdı. Ayrıca, Filistin halkına Harem-i İbrahimi korumak amacıyla orada bulunmaları ve cuma namazı için Harem’e yönelmeleri çağrısında bulunarak, bu adımın kutsal mabedin kimliğini ve varlığını korumak açısından önemine dikkat çekti.
Harem-i İbrahim
Harem-i İbrahim, Filistin'in El-Halil kentinde bulunan, İslam dininin en kutsal mekanlarından biridir. Müslümanlar için Hazreti İbrahim, eşi Sare, oğlu İshak ve torunu Yakup peygamberlerin kabirlerini barındıran bu mekân, ibadet ve ziyaret açısından büyük bir öneme sahiptir. Aynı zamanda İslam tarihinde önemli bir yeri olan Harem-i İbrahim, Müslümanların dini kimliklerinin ve kültürel miraslarının bir parçası olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle, Harem-i İbrahim üzerindeki her türlü müdahale ve kısıtlama Müslüman dünyasında büyük bir tepkiye yol açmaktadır. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.