Siyonist rejim katliam yaptığı Gazze'nin kuzeyinde interneti tamamen kesti

Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun, yaklaşık 20 gündür kuşatma altına aldığı, katliam ve soykırım uyguladığı Gazze'nin kuzeyinde interneti tamamen kestiği belirtildi.
Filistin Telekomünikasyon Şirketi, Gazze'nin kuzeyinde internetin tamamen kesildiğini duyurdu.
Şirketten yapılan yazılı açıklamada, "israilin Gazze'nin kuzeyine yönelik devam eden yoğun saldırıları gölgesinde, bölgedeki tüm internet hizmetlerinin kesintiye uğradığını duyurmaktan üzüntü duyuyoruz." ifadelerine yer verildi.
Filistin medyası da işgalcilerin Gazze'nin kuzeyindeki iletişim ve internet ağlarını kestiği, Cibaliya bölgesinin birçok noktasına topçu ve hava bombardımanının sürdüğü bilgisine yer verdi.
Yaklaşık 20 gündür Cibaliye bölgesine yönelik kara saldırılarını sürdüren işgalciler, bölgedeki Filistinlileri zorla göç ettirmeye çalışıyor.
Kuzeydeki Beyt Hanun ve Beyt Lahiye bölgelerine de yoğun saldırılar düzenleniyor.
Bölgeyi kuşatan işgalciler, hareket eden her şeyi hedef alarak bölgeye giriş çıkışları da engelliyor.
Gazze'deki Filistin Hükümeti'nden yapılan yazılı açıklamada, "Filistin halkına karşı yapılan bu soykırımı sessizce izleyen dünya ülkelerinin ahlaki çöküşünü ve işgal rejiminin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, Cibaliya Mülteci Kampı'nda devam eden katliamını en güçlü şekilde kınıyoruz. Sivil halka, çocuklara ve kadınlara karşı devam eden soykırım ve etnik temizlik suçlarına dünya devletlerinin tepki göstermesini talep ediyoruz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.