Siyonist rejim, ödüllü belgesel yönetmenini esir aldı

Soykırımcı rejimin, işgal altındaki Batı Şeria'da ödüllü belgesel "Başka Toprak Yok" (No Other Land) ekibinde yer alan Hamdan Bilal'i esir aldığı bildirildi.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Güney Batı Hegili Susa köyünde düzenlenen geniş çaplı saldırıda, ödüllü yönetmen Hamedan Bilal El-Herini, siyonist çeteler tarafından dövüldü, ardından işgalciler tarafından gözaltına alındı.
Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Yahudi çeteler, Filistin'in güneyindeki Hegili bölgesinde bulunan Susa köyüne geniş çaplı bir saldırı gerçekleştirdi.
Saldırı sırasında El-Herini, başına ve vücuduna aldığı darbelerle ağır şekilde yaralandı. Yaralı yönetmen, olay yerine gelen bir ambulansa binerek tedavi edilmek üzere götürülürken, işgalciler Susa köyüne girdi ve El-Herini'yi esir aldı.
Yahudi çeteler, saldırı sırasında köyün çeşitli bölgelerinde Filistinlilerin mülklerine zarar verdi, bir koyun sürüsünü de çalmaya çalıştı. Çeteler, havaya ateş açarak köylülerin su depolarını, mülklerini ve araçlarını tahrip etti.
Ünlü Filistinli belgesel yönetmeni Hamedan Bilal El-Herini'nin "Başka Toprak Yok" (No Other Land) adlı belgeseli geçtiğimiz ay 97. Oscar Ödülleri'nde en iyi uzun belgesel filmi ödülünü kazanmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.