Siyonist rejim, ölü asker ve esir işgalci sayısını açıkladı

Siyonist işgal rejimi sözde ordusundan yapılan yazılı açıklamada, HAMAS'ın Gazze'de tuttuğu esir sayısının 229 olduğu, öldürülen asker sayısının ise 310 olduğu açıklandı.
Siyonist işgal rejimi sözde ordusu, 7 Ekim Cumartesi günüden bu yana öldürülen askerlerinin sayısının 310 olduğunu duyurdu.
Siyonist işgal rejimi sözde Savunma Kuvvetleri (IDF) sözcüsü Daniel Hagari, 7 Ekim Cumartesi gününden bu yana öldürülen ve kimliği belirlenen asker sayısının 310'a yükseldiğini belirtti.
Aralarında en az 10 subayın da olduğu öldürülen askerlerin ailelerine ölüm haberlerinin verildiği bildirildi.
Yapılan yazılı açıklamada, HAMAS'ın Gazze'de tuttuğu esir sayısının ise 229 olduğu açıklandı.
Daha önceki açıklamada HAMAS'ın elinde 222 esir olduğu belirtilmişti.
HAMAS bugüne kadar 4 esiri serbest bıraktı. Bunlardan ikisi Amerikalı bir anne ile kızı, iki de işgalci 2 yaşlı kadındı.
Siyonist işgal rejimi sözde ordu yetkilileri, HAMAS'ın elindeki esir sayısının artabileceğini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.