Siyonist rejim Savunma Kuvvetleri: Düzen henüz sağlanamadı

Siyonist işgal rejimi sözde Savunma Kuvvetleri (IDF) resmi temsilcisi Jonathan Conricus, ordunun durumu kontrol altına almasının henüz mümkün olmadığını söyledi.
Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık vermeye çalıştıklarını belirten Conricus, "Hala savaşıyoruz. Son evleri, yerleşim yerlerini, toplulukları ve üsleri temizliyoruz. Umarım egemenliği ve düzeni yeniden tesis ettiğimizi söyleyebiliriz. Ancak bunu henüz başaramadık. Bu bizim bir numaralı önceliğimiz" ifadelerini kullandı.
IDF resmi temsilcisi Conricus, işgal altındaki topraklara yönelik operasyonda bine yakın Hamas savaşçısının yer aldığını tahmin ettiklerini söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.