Siyonist rejim sivillere saldırdı: 40 şehid

Gazze'ye yönelik katliam ve soykırımını sürdüren siyonist işgal rejimi, dünden bu yana 40 Filistinliyi daha şehid etti.
Siyonist işgal rejiminin Gazze'de sivillere yönelik saldırıları devam ediyor.
Gazze'deki Sivil Savunma Birimi Sözcüsü Mahmud Basal tarafından yapılan yazılı açıklamada, işgalcilerin, Gazze'nin farklı bölgelerine dünden bu yana düzenlediği saldırılarda en az 40 Filistinliyi şehid ettiği belirtildi.
Açıklamada, şehidler arasında çık sayıda kadın ve çocuğun bulunduğu aktarıldı.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonist rejimin saldırılarında şu ana kadar 16 bin 589'u çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 435 kişinin şehid olduğunu duyurdu.
Yaralıların sayısının ise 93 bin 534'e çıktığı ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.