Siyonist rejim sivillere saldırdı: 44 şehid

Gazze'ye yönelik katliam ve soykırımını sürdüren siyonist işgal rejimi, dünden bu yana 44 Filistinliyi daha şehid etti.
Siyonist işgal rejiminin Gazze'de sivillere yönelik saldırıları devam ediyor.
Gazze Şeridi'ndeki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, işgal rejimi, 20 Eylül Cuma sabahından bu yana Gazze'ye yönelik çok sayıda hava saldırısı gerçekleştirdi.
Saldırılarda kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu 44 Filistinli şehid oldu.
Yapılan açıklamada, saldırılarda çok sayıda kişinin de yaralandığı, şehid sayısının artmasından endişe edildiği belirtildi.
Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonist rejimin saldırılarında şu ana kadar 16 bin 795'i çocuk, 11 bin 378'i kadın olmak üzere 41 bin 272 kişinin şehid olduğunu duyurdu.
Yaralıların sayısının ise 95 bin 551'ye çıktığı ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.