Siyonist rejimden Han Yunus'a saldırı: 13 şehid

Savaş uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine düzenlediği hava saldırısında aralarında çocukların da olduğu en az 13 Filistinli şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun, Gazze Şeridi'ne yönelik katliam ve soykırımı devam ediyor.
Siyonist rejim, gece boyunca Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentine havadan, karadan ve denizden saldırı düzenledi.
Saldırılarda sivillere ait evler hedef alındı.
Saldırıda aralarında çocukların da olduğu en az 13 Filistinli şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
İşgalcilere ait tankların, Han Yunus'un batısında bulunan ve yerinden edilmiş onlarca ailenin bulunduğu El Aksa Üniversitesini kuşattığı belirtildi.
Üniversitede, çocuk, kadın, yaşlı, hasta ve yaralıların barındığı aktarıldı.
Tankların yoğun atışlarla Han Yunus şehrinin batısına doğru ulaşmaya çalıştığı fakat şiddetli bir direnişle karşılaştığı ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.