Siyonist rejimin Gazze'de soykırım ve katliamları 38'inci gününde

Siyonist işgal rejimi, başta hastaneler olmak üzere Gazze'ye yönelik saldırılarının 38'inci gününde soykırım ve katliamlarına aralıksız devam ediyor.
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, işgalci rejiminin Gazze'de uyguladığı soykırıma dair basın bilgilendirmesi yaptı.
Açıklamaya göre, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana şehid edilenlerin sayısı 4 bin 609'u çocuk, 3 bin 100'ü kadın olmak üzere 11 bin 180'e yükseldi.
Saldırılarda yüzde 70'i kadın ve çocuk olmak üzere 28 bin 200 kişi yaralandı.
Gazzeli ailelere karşı bin 142 katliam gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, enkaz altında yaklaşık bin 700'ü çocuk olmak üzere 3 bin 250 kişinin kayıp olduğu aktarıldı.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Khodr, BM Nüfus Fonunun (UNFPA) Arap Devletleri Bölge Direktörü Laila Baker ve Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Ofisi Direktörü Ahmed Al-Mandhari, Gazze'de hastanelere yönelik devam eden saldırıların sonlandırılması için ortak yazılı açıklama yaptı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Şifa Hastanesi'nde durum çok vahim. Ne yazık ki hastane artık hastane olarak hizmet veremiyor." dedi.
Siyonist rejim sözde yetkilileri ve ordu sözcüsü tarafından yapılan açıklamalara cevap veren HAMAS, kendilerinin Şifa Hastanesi'nin yönetiminde taraf olmadıklarını, karar alma mekanizmasında bulunmadıklarını duyurdu.
Siyonist rejim sözde Başbakanı Netanyahu, Arap liderleri adeta tehdit ederek, "Çıkarlarınızı, iktidarınızı korumak istiyorsanız tek bir şey yapmalısınız: Sessiz kalın!" dedi.
Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Gazze'de ateşkes ya da uzun bir ara talebini doğru bulmadığını söyledi.
İşgalci ABD liderliğindeki uluslararası koalisyonun Suriye'nin Tenef bölgesinde yer alan askeri üssü, İHA'larla hedef alındı.
Siyonist işgal rejiminin abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları nedeniyle 41 binden fazla konutun tamamen yıkıldığı, 222 bin konutun da zarar gördüğü duyuruldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.