Siyonist rejimin gece boyu saldırılarında 95 şehit
Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik soykırım saldırılarında, gece saatlerinden bu yana aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 95 Filistinli şehit oldu.
Gazze Şeridi'nde 648 gündür devam eden soykırım saldırıları gece boyu yeniden yoğunlaştı. Siyonist rejimin hava saldırılarında son saatlerde en az 95 Filistinlinin şehit olduğu bildirildi. Sağlık kaynakları, sadece Gazze kentinde 52 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
Gazze’nin batısındaki Şati Mülteci Kampı’nda bir eve düzenlenen saldırıda 5 kişinin şehit olduğu, çok sayıda kişinin de yaralandığı ve enkaz altında kayıpların bulunduğu belirtildi.
Bununla birlikte, Rimal Mahallesi’nde yerinden edilmiş sivillerin kaldığı çadırları hedef alan bir diğer saldırıda ise 6 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi. Aynı aileden 6 kişinin şehit olduğu bu saldırı, sivillerin artık hiçbir yerde güvende olmadığını bir kez daha gözler önüne serdi.
Şehit sayısının artmasından endişe edilirken, birçok bölgede enkaz altında hâlâ ulaşılmayı bekleyen yaralı ve cenazelerin olduğu bildiriliyor.
Siyonist rejimin yoğun saldırıları nedeniyle hastanelerdeki yakıt ve malzeme krizi de derinleşirken, BM yetkilileri hastanelerin tamamen kapanma riskiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.
Saldırıların hedefi olan Gazze halkı, geceyi bir kez daha korku, yıkım ve şehadet haberleriyle geçirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.