Siyonist rejimin saldırılarında Gazze'de 5 bin 500 bina tamamen yıkıldı

Siyonist işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları nedeniyle Gazze'de 5 bin 500 binanın tamamen yıkıldığı belirtildi.
Gazze hükümeti Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, siyonist işgal rejiminin saldırılarında meydana gelen hasara ilişkin bilgi verdi.
Maruf, saldırılarda 14 bin 200 konuttan oluşan 5 bin 500 binanın tamamen yıkıldığını ifade etti.
62 kamu binası ile 133 bin 370 konutun kısmi hasar gördüğünü belirten Maruf, bunlardan 10 bin 127'sinin kullanılamayacak durumda olduğunu kaydetti.
Saldırılarda ayrıca 160 okulun zarar gördüğü, bunlardan 19'unun hizmet dışı kaldığı aktarıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.