Siyonist rejimin sözde ordusu, Gazze'deki 5 tugayını geri çekiyor

Siyonist işgal rejimi basını, sözde elit askerlerden oluşan Golani Tugayı'nın ardından Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırısına katılan 5 tugayın daha geri çekileceğini duyurdu.
İşgal rejimi ordu radyosunun X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki durum ve çatışmaların gelişimi üzerine yapılan değerlendirmeye göre ordu, Gazze'deki kara savaşından 5 muharip tugayı terhis etmeye karar verdi." ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, geri çekilecek askerlerin, 551.Yedek Tugayı, 14.Tugay ve üç eğitim tugayı olduğu aktarıldı.
Siyonist işgal rejiminin sözde elit askerlerinden oluşan Golani Tugayı da daha önce büyük kayıplar verdikten sonra Gazze Şeridi'nden çekilmişti.
Golani Tugayı'nın, Gazze'de 70 günden fazla kaldığı ve en az 44 askerini kaybettiği belirtilmişti.
İşgal rejiminin açıklamasına göre 7 Ekim'den bu yana öldürülen toplam asker sayısı, 172'si Gazze'deki çatışmalarda olmak üzere 506'ya yükseldi.
Siyonist işgal rejimi, bünyesindeki paralı askerler ve ordunun moralinin bozulmaması gibi birçok nedenden dolayı kayıp asker sayısı konusunda gerçekleri gizliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.