Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

İşgalci rejimin korumasındaki siyonist Yahudi gruplar, bu sabah erken saatlerde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek kutsal mekânı bir kez daha ihlal etti.
Siyonist Yahudilerden oluşan gruplar, işgalci rejimin silahlı koruması altında bugün sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın düzenledi.
Yerel kaynakların aktardığına göre, işgalci polisler, baskın öncesinde Harem-i Şerif'in avlusunu boşaltarak Filistinli cemaatin girişini engelledi.
Saldırgan siyonist grupların Aksa avlusunda Talmudî ritüeller gerçekleştirdiği bildirildi.
Mescid-i Aksa, siyonist rejimin organize ettiği bu tür baskınlara uzun süredir maruz kalıyor. Filistinli kurumlar, bu tür ihlallerin Kudüs'ün İslamî kimliğini hedef aldığını ve bölgede yeni bir gerilimin fitilini ateşlediğini vurguluyor.
Kudüs'teki İslami Vakıflar İdaresi ise uluslararası topluma çağrıda bulunarak Mescid-i Aksa'nın statüsünün korunması ve ihlallerin durdurulması için acil müdahale talep etti.
Filistin halkı, Mescid-i Aksa'ya yönelik bu tür saldırıların hem dini değerlere hem de Filistin'in egemenliğine açık bir saldırı olduğunu belirtiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kudüs Seriyyeleri Nablus ve Cenin'de işgalci araçlarını hedef aldı. Kudüs'te bir Filistinli şehit olurken, işgal rejimi İbrahimi Camii'nin çatısına el koyma kararı aldı.
İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz, Gazze'deki soykırımın askerler üzerinde yıkıcı psikolojik etkiler bıraktığını; binlerce askerin görevini terk ettiğini veya artık çatışmaya elverişli olmadığını yazdı.
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'deki esirlerin "canlı kalkan" olarak kullanıldığına dair siyonist basında çıkan iddiaları tekrarladı. HAMAS ise bu sözleri "açık bir yalan ve işgale hizmet eden propaganda" diye niteledi.
İşgal basınına göre Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, "Aşama iki" olarak adlandırılan kara saldırısının hazırlıklarını tamamladı. İşgal hükümeti, 320 bini aşkın Filistinlinin evlerinden zorla çıkarıldığını ve bunun kara saldırısının önünü açtığını duyurdu.