Siyonist zindanlarda 75 Filistinli esir şehit oldu

Ekim 2023'ten bu yana siyonist rejimin cezaevlerinde 75 Filistinli esir şehit edildi. Bunların 46'sı Gazze'den olup, binlercesinin akıbeti hâlâ bilinmiyor.
Esirler Medya Ofisi'nin verilerine göre, siyonist rejimin 7 Ekim 2023'te Gazze'ye başlattığı soykırım saldırılarının ardından işgal zindanlarında en az 75 Filistinli esir şehit oldu.
Şehitlerin 46'sının Gazze Şeridi'nden olduğu, binlerce Gazzelinin ise işgalcilerin kara saldırıları ve rastgele alıkonulduğu, ancak akıbetlerinin hâlâ bilinmediği belirtildi.
Raporda, cezaevlerinde sistematik işkence, aç bırakma, tıbbi tedaviden mahrum bırakma ve insan haklarının en temel ilkelerinin dahi çiğnendiğine dair içeriden sızan tanıklıklara yer verildi.
İşgal makamlarının ise bu ihlalleri gizlemek için bilinçli bir şekilde karartma uyguladığı, bağımsız denetime ve insan hakları kuruluşlarının ziyaretine izin vermediği aktarıldı.
Yetkililer, özellikle Gazze'den getirilen esirler üzerinde uygulanan ağır ihlallerin, "sessiz bir soykırım" politikasının parçası olabileceğine dikkat çekti.
Esirler Medya Ofisi, bu rakamların yalnızca istatistik olmadığını, her birinin bir insan hayatı olduğunu ve dünyanın vicdanına seslenen birer çığlık niteliği taşıdığını vurguladı.
Bu veriler, siyonist rejimin yalnızca cephe hattında değil, cezaevleri duvarları ardında da Filistin halkına yönelik yok etme politikasını sürdürdüğünü bir kez daha ortaya koyuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.