Soykırımcı rejim Gazze'de katliam yaptı: En az 25 şehit

İşgalci siyonistlerin, Gazze'de sivillerin kaldığı iki eve düzenlediği saldırıda en az 25 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
Siyonist işgal rejimi sözde ordusunun Gazze’ye yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor.
İşgalcilere ait bir savaş uçağı, Beyt Lahiya bölgesindeki Kemal Advan Hastanesi yakınlarında sivillerin sığındığı bir evi bombaladı.
Saldırıda 18 kişinin şehit olduğu belirtildi.
Bombardımanda evin enkazında kalan 12 kişinin ise henüz bulundukları yerden çıkarılamadığı ifade edildi.
Nusayrat Mülteci Kampı'nın güneybatısındaki Safin bölgesinde bir evin bombalanması sonucu ise 7 kişinin şehit olduğu, 6 kişinin yaralandığı aktarıldı.
İşgalci siyonistlerin Ekim 2023'ten bu yana Gazze'de sürdürdüğü soykırımda şehit olanların sayısı 44 bin 786’ya yaralıların sayısı 106 bin 188’e yükseldi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejim sözde güvenlik kabinesinin Gazze'yi işgal ve sivilleri göçe zorlama kararını "tam teşekküllü bir savaş suçu" olarak nitelendirdi, "işgal" yerine "kontrol" kelimesini kullanmasını da "hukuki sorumluluktan kaçma çabası" olduğunu vurguladı.
Fundamentalist Netanyahu hükümeti, Gazze'nin tamamını işgal etme kararı aldı. Filistin İslami Cihad Hareketi, bu adımı "soykırımın yeni aşaması" olarak nitelendirirken, bölgede hasta, yaralı, ilaç ve yakıt sıkıntısı kritik seviyelere ulaştı.
El-Aksa Hastanesi Sözcüsü Halil Daqran, yaralı ve hastaların sayısındaki artışa rağmen hastanede kalan dizel yakıtın yalnızca birkaç saatlik çalışmaya yeteceğini belirterek, "Acil yakıt temin edilmezse hastane tamamen hizmet dışı kalacak" uyarısında bulundu.
Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’ye insani koridor talebiyle Pazar günü Güvenpark’tan TBMM’ye yapılacak yürüyüş öncesi, bu akşam sosyal medyada etiket çalışması başlatacak.