Suriye'deki ABD üslerine saldırılar devam ediyor

Suriye'nin Deyrizor ile Haseke illerinde, işgalci ABD güçlerinin konuşlandığı üsler füze ve İHA'larla hedef alındı.
İşgalci ABD ordusunun Haseke'deki Şeddadi üssüne füze saldırısı düzenlendi.
Deyrizor'daki Koniko doğal gaz sahasındaki ABD üssüne de İHA'larla saldırı gerçekleştirildi.
Yerel kaynaklar, saldırılarda üslerde ve çevrelerinde patlamalar yaşandığını bildirdi.
Saldırılarda can kaybı ve yaralanmaya dair bilgi verilmedi.
Suriye'de son günlerde ABD ordusunun konuşlandığı Tenef bölgesi, Irak sınırına yakın Malikiyye ilçesi, Haseke iline bağlı Şeddadi ilçesi ve Deyrizor ilindeki üslere saldırılar düzenleniyor.
Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları YPG/PKK'nin, il merkezi ise Esed rejimi kontrolünde bulunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.