Tahran'da "Filistin" konulu uluslararası konferans düzenlendi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, toplantının İran'ın Filistin ve Gazze'deki mazlum halkın direnişine destek olma yönündeki diplomatik çabalarının devamı çerçevesinde düzenlendiğini belirtti.
İran'ın başkenti Tahran'da, 50'den fazla ülkeden üst düzey hükümet yetkililerinin, önde gelen siyasi, dini ve medya şahsiyetlerinin katılımıyla uluslararası Filistin konulu toplantı düzenlendi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kenani, toplantının İran'ın Filistin ve Gazze'deki mazlum halkın direnişine destek olma yönündeki diplomatik çabalarının devamı niteliğinde olduğunu belirtti.
Toplantıda, Gazze ve Batı Şeria'daki mazlum Filistin halkına uluslararası desteğin güçlendirilmesi, siyonist rejimin Gazze'ye yönelik askeri saldırılarının tamamen durdurulması, ablukanın kaldırılması ve Filistin halkına uluslararası insani yardımın artırılması gibi konuların ele alındığı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Seattle kentinde düzenlenen bir yapay zekâ konferansında Microsoft yöneticileri, Gazze'deki soykırıma destek verdikleri gerekçesiyle aktivistlerin sert protestosuna maruz kaldı. Eylemciler, şirketin siyonist rejimle yaptığı iş birliklerini teşhir etti.
Siyonist rejim, ABD'nin sınırsız siyasi ve askeri desteğiyle Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım savaşının 623. gününe girerken, hava ve kara saldırılarını yoğunlaştırdı. Açlıkla mücadele eden, yerinden edilmiş ve kuşatma altındaki milyonlarca Filistinliye yönelik saldırılar, uluslararası toplumun sessizliği ve acizliği gölgesinde devam ediyor.
Siyonist işgalciler, bu sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil vilayetine geniş çaplı baskın düzenleyerek en az 30 Filistinliyi esir aldı. Baskınlarda birçok ev arandı, evlerin içi dağıtıldı, bazı Filistinliler darp edildi.
İşgal altındaki Negev bölgesindeki Tel el-Sebaa (Tel es-Sabi) köyünde bu sabah erken saatlerde meydana gelen silahlı saldırıda 18 ve 20 yaşlarındaki iki kız kardeş katledildi.