UNICEF: Gazze'de 1 milyon çocuk uçurumun kenarında yaşıyor

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze'deki 1 milyon çocuğun uçurumun kenarında yaşadığını belirtti.
UNICEF Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü Adele Hudr "Gazze'deki çocuklar, özellikle de kuzeydekiler uçurumun kenarında. Gazze'nin kuzeyinde hala binlerce çocuk var. Bu çocukların gidecek hiçbir yeri yok ve büyük tehlike altındalar. Çocuk sağlığı tesislerine yönelik saldırıların derhal durdurulması, yakıt ve tıbbi malzeme temininin sağlanması çağrısında bulunuyoruz." dedi.
Gazze Şeridi'nin tamamında sağlık sisteminin neredeyse tamamen çökmesi çocukların hayatını tehdit ediyor.
Rantisi ve Nasr çocuk hastanelerinde, yoğun bakım ve çocuk yoğun bakım üniteleri dışında son 24 saattir hizmet verilemiyor.
Gazze'nin kuzey kesiminde başka çocuk hastanelerinin de gerek yakıt sıkıntısı gerekse saldırılar nedeniyle hizmet dışı kaldığı ve bu nedenle kapatıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Başkanı Donald Trump, Gazze'deki esirlerin "canlı kalkan" olarak kullanıldığına dair siyonist basında çıkan iddiaları tekrarladı. HAMAS ise bu sözleri "açık bir yalan ve işgale hizmet eden propaganda" diye niteledi.
İşgal basınına göre Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, "Aşama iki" olarak adlandırılan kara saldırısının hazırlıklarını tamamladı. İşgal hükümeti, 320 bini aşkın Filistinlinin evlerinden zorla çıkarıldığını ve bunun kara saldırısının önünü açtığını duyurdu.
Gazze'de işgalci saldırılarının bilançosu her geçen saat ağırlaşıyor. Farklı noktalara düzenlenen hava saldırılarında 62 Filistinli daha şehit oldu. Saldırılar, özellikle şehir merkezindeki yerleşimleri ve sivillerin sığındığı çadırları hedef aldı.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.