İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencileri, Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla 12 gündür "Gazze için kornaya bas" adıyla eylem düzenliyor.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek için 12 gündür günün belli saatlerinde derslerinden fırsat buldukça nöbetleşe farkındalık eylemi yapıyor.
Üniversite'nin günde binlerce İstanbullu'nun kullandığı E-5 karayaolunun yanından olmasını fırsat bilen öğrenciler, üzerinde "Gazze için kornaya bas!" yazılı pankar ve işgal rejiminin Gazze'de yaptığı soykırımı anlatan pankartlarla yaşanan soykırıma dikkat çekmeye çalışıyor.
Sürücüler de duyarlı üniversite öğrencilerinin yaptığı farkındalık eylemine destek vererek; Gazze için araçlarının kornasına basıyor.
"Bu eylemi ilk önce kendimiz için yapıyoruz"
Öğrenciler adına İLKHA muhabirine konuşan İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi Enes Özdemir, "İstanbul Medeniyet Üniversitesi öğrencileri olarak Gazze'de 7 Ekim'den bu yana artan soykırıma karşı öğrenci arkadaşlarımızla beraber üniversitemiz de E-5'in kenarında olduğu için farkındalık eylemi yapıyoruz. Bunu 12 gündür devam ediyoruz. Bu eylemi ilk önce kendimiz için yapıyoruz. Gündem çok hızlı değişiyor, biz de unutmayalım. Ders aralarında, günde 2-3 defa yarım saat 40 dakika arkadaşlarımızla beraber pankart tutuyoruz. İnsanlarımız unutmasın, normalleştirmemeliyiz. Çünkü 30 bine yakın sivil katledildi. Katledilenlerin çoğu çocuk, yaşlı ve kadın. Ses vermeliyiz, bizimde elimizden bu geliyor. Vatandaşlarımız sağ olsunlar kornaya basıyorlar, el işareti yapıyorlar, bizi mutlu ediyorlar. Genelde tepkiler olumlu. Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanana kadar devam edeceğiz."ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde kurulan Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Laboratuvarının açılışı yapıldı.
Batman Valiliği, Batman Üniversitesi ve Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen "Akademisyen-Öğrenci Buluşmaları İş Birliği Protokolü" kapsamında Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, kariyer söyleşisi kapsamında lise ve üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.
Millî Eğitim Bakanlığınca, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, öğrencilerin bütüncül gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla okul öğrenci kulüplerinde "sosyal sorumluluk programı" ve "toplum hizmeti" kapsamında yürütülecek çalışmaların usul ve esasları belirlendi.
Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Akalin köyünde birleştirilmiş sınıflarda eğitim gören 17 öğrenci, Batman Üniversitesinin Hasankeyf Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek aşçılık ve gastronomi deneyimi yaşadı.