Üniversiteliler: Nemrudilere karşı Hz. İbrahim'in tarafındayız

Şanlıurfa'da düzenlenen Gazze'ye destek yürüyüşüne katılan üniversite öğrencileri, Gazze için yapılan yürüyüşlerin son derece önem arz ettiğini belirterek herkesin bu yürüyüşlere katılması gerektiğini ifade etti.
Şanlıurfa Harran Üniversitesinde yüzlerce öğrenci, Gazze'ye destek yürüyüşü düzenleyerek Filistinlilerin yanında olduklarını vurguladılar.
Şanlıurfa Harran Üniversitesinde dört öğrenci kulübü öncülüğünde yüzlerce öğrenci Gazze için yürüdü.
Yürüyüşün ardından İLKHA'ya konuşan üniversite öğrencileri, Gazze konusunda Nemrudilere karşı Hz. İbrahim'in tarafında karınca misali su taşıyanlardan olacaklarını aktardı.
"Kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek istedik"
Muhammed Emin Bayram
Gazze için yapılan her etkinliğe katılım sağlanması gerektiğini belirten Muhammed Emin Bayram, "Şanlıurfa Harran Üniversitesi gençliği olarak biz de orada yaşanan soykırıma ve orada yaşanan katliamı bir ses çıkarabilmek için arkadaşlarımızla beraber böyle bir yürüyüş tertip ettik. Bizler de Erdemli Gençlik Kulübü olarak arkadaşlarımızla birlikte bu yürüyüşe iştirak ettik. Rabbim emeği geçenlerden razı olsun. Bizim elimizden bu geliyor. Elimizden geldiğince yürüyüşlerle ve basın açıklamalarıyla oradaki kardeşlerimize yanında olduğumuzu göstermek istedik. Rabbim herkesten razı olsun." dedi.
"Allah'ın izniyle bir gün Filistin'de bahar çiçekleri açacak"
Emrah Polat
Gazze için yapılan her yürüyüşün onlara bir destek olduğunu söyleyen Emrah Polat, "Bugün Harran Üniversitesi öğrenciler topluluğu olarak israile lanet Filistin'e gerçek yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Katılan bütün abilerimize, ablalarımıza, hanım kardeşlerimize canı gönülden teşekkür ederiz. Bizler de TÜGVA üniversite teşkilatı olarak burada sahada bulunduk. Allah'ın izniyle bir gün Filistin'de bahar çiçekleri açacak. Belki bu yürüyüşlerin bugün kıymetini bilmiyoruz, anlamıyoruz ama HAMAS'lı kardeşlerimiz her zaman bizden destek istiyorlar Biz Nemrudilere karşı Hazreti İbrahim'in tarafında karınca misali ateşe bir damla su götüren kardeşler olarak onların yanında duracağız inşallah." diye konuştu.
"Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak istiyoruz"
Fatma Haddat
Müslümanların bir vücudun azası olduğunu dile getiren Fatma Haddat, "Filistinli kardeşlerimizin yanında olmak istiyoruz. Müslümanlar bir vücut gibidir, bir azası yaralanırsa diğer azaları da yaralıdır. Biz Filistinli kardeşlerimizin yanındayız, asla bırakmayacağız. Kalbimizle ve duamızla her zaman onların yanındayız ve asla bırakmayacağız. Onların yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz ve dışarıdaki insanlar görsün ki biz asla onları bırakamayız. Onlar da bizim kardeşimizdir, canımızın bir parçasıdır." şeklinde konuştu.
"Gazze'de soykırım ve vahşet yapılıyor"
Özgür Gengeçyaşar
Türkiye'deki siyonist üslerinin kapatılması gerektiğine dikkat çeken Özgür Gengeçyaşar, "Öncelikle bütün sözlerin ve kelimelerin bittiği yerdeyiz. Gözyaşımız Gazze, yüreğimiz Gazze, dünyamız Gazze oldu. Söylenecek bir kelime kalmadı diye düşünüyorum, artık son noktadayız. Gazze'de soykırım ve vahşet yapılıyor. Biz bu tür etkinlikler yaparak en azından tarafsız kalmıyoruz, tarafımızı belli ediyoruz. Yetkililerin öncelikle İncirlik ve diğer üsleri kapatması lazım, bu üstleri kapatmaktan başlayabiliriz diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin Tulkerem kentine ve Tulkerem ile Nur Şems mülteci kamplarına yönelik saldırıları 97'nci gününde de aralıksız devam ediyor. Kent, gece gündüz işgal ordusunun ablukası, baskınları ve saldırıları altında yaşamaya çalışıyor.
Savaşın ve ablukanın harabeye çevirdiği Gazze’de insanlar artık sadece bombalarla değil, açlıkla da sınanıyor. Günlük hayat, hayatta kalma mücadelesine dönüştü. Unun yerini toz, tariflerin yerini ise çaresizlik aldı.
İşgal çetesinin Gazze Şeridi’ne uyguladığı kuşatma sebebiyle yaşanan gıda ve bebek maması sıkıntısı bir bebeğin daha şehid olmasına yol açtı.
Siyonist rejimin Gazze’ye yönelik 7 Ekim 2023’te başlattığı soykırım saldırıları can almaya devam ediyor. Son 48 saatte 77 Filistinli şehit olurken, toplam şehit sayısı 52 bin 495’i, yaralı sayısı ise 118 bini geçti.