UNRWA: 3 bin yardım tırı Gazze sınırında bekletiliyor

Birleşmiş Milletlere bağlı Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), siyonist işgal rejiminin uyguladığı kuşatma nedeniyle hayati öneme sahip binlerce yardım tırının Gazze'ye girişinin engellendiğini açıkladı.
UNRWA, Gazze Şeridi dışındaki sınır kapılarında yaklaşık 3 bin yardım tırının giriş izni beklediğini, ancak siyonist rejimin uyguladığı abluka nedeniyle bu tırların hâlâ bölgeye ulaşamadığını duyurdu.
Ajans, söz konusu tırların içinde hayati öneme sahip gıda, ilaç ve insani yardım malzemelerinin bulunduğunu belirtti. Açıklamada, bu yardımların gecikmesinin Gazze'deki sivil halkın yaşamını daha da tehlikeye attığı vurgulandı.
UNRWA yetkilileri, "Bu yardım araçları sadece malzeme değil; açlıkla boğuşan binlerce insan için yaşam umudu taşıyor. Ancak işgal rejiminin engellemeleri, insanlık dışı sonuçlar doğuruyor" ifadelerini kullandı.
Gazze’de aylardır süren saldırılar ve abluka nedeniyle açlık, susuzluk ve hastalıklar yaygınlaşmış durumda. Uluslararası kamuoyuna göre, siyonist rejimin yardım girişlerini engellemesi, savaş suçu kapsamında değerlendiriliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.