UNRWA: Gazze’de bebekler aç uyuyor
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), siyonist rejimin saldırıları altındaki Gazze'de tüm temel ihtiyaçların tükenmek üzere olduğunu belirterek, bebeklerin aç bir şekilde uyumak zorunda kaldığını açıkladı.
UNRWA İletişim Direktörü Juliette Touma tarafından yapılan açıklamada, siyonist rejimin altı haftadır Gazze’ye yardım ve ticari mal girişini engelleyen kuşatmasının gıda stoklarını tamamen tükettiği, fırınların kapanmasına yol açtığı ve açlığın hızla yayıldığı ifade edildi.
Touma, "Gazze’de her geçen gün daha fazla çocuk yatağa aç giriyor" sözleriyle durumun ciddiyetine dikkat çekti.
UNRWA, derhal harekete geçilmezse Gazze'deki insani felaketin daha da büyüyeceği uyarısında bulundu.
7 Ekim 2023’ten bu yana süren siyonist rejim saldırılarında, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 50 bin 933 kişi şehit oldu, 116 bin 450 kişi ise yaralandı.
Enkaz altındaki birçok kişiye hâlâ ulaşılamadığı için can kayıplarının artmasından endişe ediliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.