UNRWA: Gazze'de 35 meslektaşımız öldürüldü

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı, siyonist işgal rejiminin Gazze'de "35 meslektaşlarını" öldürdüğünü duyurdu.
Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, "Kelimelerin arasında kaybolduk. 7 Ekim'den bu yana Gazze'de öldürülen 35 meslektaşımızı saygıyla anıyoruz. Üzülüyor ve hatırlıyoruz. Bunlar sadece rakamlar değil. Bunlar bizim arkadaşlarımız ve meslektaşlarımız. Birçoğu okullarımızda öğretmendi. UNRWA bu büyük kaybın yasını tutuyor." ifadelerine yer verdi.
Gazze Şeridi'nde yerinden edilen yaklaşık 600 bin kişinin UNRWA'ya ait 150 tesise sığındığı ifade edilen açıklamada, bunlardan 40'ının siyonist rejim saldırıları nedeniyle hasar gördüğü kaydedildi.
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), işgal çetesinin yürüttüğü soykırım nedeniyle Gazze'deki insani yardım sisteminin tamamen çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirdi.
Siyonist işgal ordusu, bugün yine sivilleri hedef aldı. Han Yunus'un batısındaki "Mawasi" bölgesinde ve Gazze kentinin kuzeyinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda en az 9 Filistinli şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
HAMAS Hareketi, siyonist işgalcilerin dün gece uluslararası sularda Gazze'ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkan Özgürlük Gemisi'ne insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırıyı, organize devlet terörü ve açık denizlerde korsanlık olarak nitelendirdi.
İşgalci siyonistler, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da bir katliam daha gerçekleştirdi. Katliamda çok sayıda şehid ve yaralı olduğu bildirildi.