UNRWA: Gazze'de temiz su krizi salgın felaketine yol açacak

UNRWA, siyonist rejimin ablukası ve yaz sıcakları nedeniyle Gazze'de temiz suya erişimin tamamen kesildiğini, bunun sağlık felaketine yol açabileceğini açıkladı.
Birleşmiş Milletlere bağlı Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), Gazze'de temiz suya erişimin kalmaması, sığınma alanlarındaki aşırı kalabalık ve artan sıcaklıkların büyük bir sağlık krizi doğurabileceği uyarısında bulundu.
UNRWA, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Abluka kaldırılmalı ve başta hijyen malzemeleri olmak üzere insani yardımın Gazze'ye ulaştırılmasına yeniden izin verilmelidir" çağrısında bulundu.
Ajans, 800 aç Filistinlinin yalnızca yiyecek bulmaya çalışırken vurularak şehit edildiğini de duyurarak, uygulanan yardım sisteminin bilinçli şekilde bozulduğunu ve bunun, Gazzelileri zorla göçe zorlamayı ve toplu cezalandırmayı amaçlayan ölümcül bir düzene dönüştüğünü vurguladı.
UNRWA, uluslararası topluma derhal harekete geçme çağrısı yaparak, "Yardım yok, su yok, elektrik yok. Gazze bir halk sağlığı krizinin eşiğinde" ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 57 bin 882'ye yükselirken, sadece son 24 saatte 59 Filistinli şehit oldu. Yardım beklerken hedef alınan sivillerin sayısı ise 805'e ulaştı.
İşgalci siyonistler, dün gece ve sabah erken saatlerde Batı Şeria'nın birçok bölgesinde düzenledikleri baskınlarda 11 Filistinliyi esir aldı.
UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, içinde gıda, ilaç ve temel yaşam malzemeleri bulunan 6 binden fazla yardım tırının, yaklaşık 4 aydır sınırda bekletildiğini, bu yüzden hayat kurtarıcı malzemelerin son kullanma tarihinin geçmek üzere olduğunu ifade etti.
Siyonist rejimin Gazze'ye uyguladığı kuşatma 103. gününe girerken, açlık ve ilaç yetersizliği nedeniyle can kayıpları her geçen gün artıyor. Gazze'de son üç gün içinde onlarca kişinin, özellikle çocukların, gıda eksikliğinden şehit olduğu bildirildi.