UNRWA: israil 4 günde 10 binamızı vurdu

UNRWA Komiseri Philippe Lazzarini, siyonist rejimin sadece dört gün içinde Gazze'de ajansa ait 10 binayı hedef aldığını, bunların 7'sinin okul, 2'sinin ise klinik olduğunu açıkladı.
Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'de sivillere yönelik saldırıların ulaştığı boyutu gözler önüne serdi.
Lazzarini, işgalcilerin son dört günde UNRWA'ya ait 10 binayı bombaladığını, bunların 7'sinin okul, 2'sinin ise klinik olduğunu duyurdu. Bu binaların binlerce sivil için sığınak olarak kullanıldığını hatırlattı.
Lazzarini, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Gazze ve kuzeyinde artık hiçbir yer güvenli değil. Yoğun hava saldırıları, daha fazla sivili bilinmeze sürükleyen zorunlu göç dalgasını büyütüyor" ifadelerini kullandı.
Siyonist rejimin son günlerde yüksek katlı konutları da sistematik biçimde yıktığını vurgulayan Lazzarini, bu saldırıların daha çok ailenin evsiz kalmasına ve zorunlu göç koşullarının ağırlaşmasına yol açtığını söyledi.
İnsan hakları kuruluşları ise bu yöntemin Filistinlileri güneye ve nihayetinde Gazze dışına sürmeyi amaçlayan bir planın parçası olduğuna dikkat çekti.
UNRWA Komiseri ayrıca, Şati Mülteci Kampı'ndaki tek sağlık merkezinin faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldıklarını, hayati su ve kanalizasyon hizmetlerinin ise yarı kapasiteyle çalışabildiğini açıkladı.
Lazzarini, uluslararası topluma "Derhal ateşkes sağlanmalı" çağrısını yineledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.