UNRWA: israil, Gazze'ye yardım girişimlerinin çoğunu reddetti

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), işgalci rejimin Gazze Şeridi’ne insani yardım ulaştırma girişimlerinin çoğunu engellediğini duyurdu. Saldırılar nedeniyle temel malzemelerin tükenme noktasına geldiği vurgulandı.
Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), insani yardım kuruluşlarının Gazze Şeridi’ne temel ihtiyaç malzemeleri ulaştırma girişimlerinin büyük bölümünün işgalci rejimi tarafından reddedildiğini açıkladı.
UNRWA tarafından yapılan açıklamada, Gazze’deki insani durumun her geçen gün daha da kötüleştiği belirtilerek, "Gazze’deki durum, ikinci haftasına giren yoğun saldırıların devam etmesi nedeniyle daha da kötüleşiyor. Temel malzemeler tükeniyor ve bazı malzemeler, yardım sevkiyatlarının yeniden başlamasına izin verilmezse sadece birkaç gün daha yetecek." ifadelerine yer verildi.
Ajansın sözcüsü Adnan Ebu Hasene de yaptığı açıklamada, bölgede acilen ateşkes sağlanması ve yardım tırlarının girişine izin verilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Gazze'de yaşamın her alanında neredeyse kapsamlı bir çöküş yaşanıyor." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Filistin'e Yürüyüş Platformu tarafından Mısır Büyükelçiliği önünde düzenlenen basın açıklamasında, Gazze'deki soykırım ve açlık krizine dikkat çekilerek Refah Sınır Kapısının açılması çağrısı yapıldı.
Şer güçlerin, Gazze’de işlenen soykırımı arka plana atmaya çalıştığını belirten Mil Diyanet-Sen İl Başkanı Ramazan Taş, "Bizler de ecdadımız gibi bu davaya sahip çıkmamız lazım." dedi.
Dünya Kudüs Haftası ile ilgili açıklamada bulunan Diyanet-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Hadi Gündüz, 7 Ekim’den beri yaklaşık 18 aydır Gazze’de devam eden bir mücadele, bir cihadın olduğunu söyledi.
Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Gazze Şeridi'nde binlerce Filistinlinin yeniden şiddetli açlık ve yetersiz beslenme riskiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu. Siyonist rejimin sınır kapılarını kapatarak insani yardımları engellemesi, Gazze’deki gıda stoklarını kritik seviyeye indirdi.