Ürdün Kralı Abdullah: Hiç kimse, Filistinliler haklarına kavuşmadıkça zafer kazanamaz

Ürdün Kralı 2. Abdullah, "Şahit olduğumuz bu trajedide zafer yok. Hiç kimse, Filistinliler haklarına ve devletlerine kavuşmadıkça zafer kazanamaz." dedi.
Kral Abdullah, Washington Post gazetesi için bir makale kaleme aldı.
Makalesinde "israilliler, Filistinliler yoksulluk ve haksızlık içinde yaşarken güvenlik çözümlerinin tek başına kendi emniyetlerini ve normal yaşamlarını sağlayacağına inanamazlar." diyen Kral Abdullah, "İki devletli çözüme dayalı barış yolunu takip etmek istemeyen israil liderliği, halkının ihtiyaç duyduğu güvenliği sağlayamayacak. Siyasi bir vizyon eksikliği olduğunda israilliler ve Filistinliler için barışın bir geleceği olmayacak." dedi.
Önümüzdeki günlerde durumun aynı şekilde devam etmesi durumunda "aşırıcılık, intikam ve zulmün artabileceği" konusunda uyarıda bulunan ve bu durumun sadece bölgede değil, tüm dünyada etkili olabileceğini vurgulayan Ürdün Kralı, makalesini şöyle sonlandırdı:
"Şahit olduğumuz bu trajedide zafer yok. Hiç kimse, Filistinlilerin haklarına ve devletlerine kavuşmadıkça zafer kazanamaz. Bu gerçekleştiğinde Filistinliler ve israilliler gerçek bir barış zaferi kazanacaktır. Ve en önemlisi, ortak insanlığımız için bir zafer olacaktır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.