Ürdün: Su ve gıdanın kesilmesi Ukrayna'da savaş suçu da Gazze'de neden değil?

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi, "Ukrayna'ya su ve gıda yardımının kesilmesi savaş suçu sayılıyor da aynısı Gazze'ye yapılınca neden sayılmıyor?" diye sordu.
Ürdün Dışişleri Bakanı Safadi, Filistinlilerin Gazze'den Mısır'a taşınmasının ülkesi için "kabul edilemez" olduğunu söyledi.
İnsanların dağıtılmasının ve taşınmasının sorun için çözüm getirmediğini belirten Safadi, tüm insanların huzur ve haysiyetle yaşama hakkının olduğunu belirtti.
Ürdün Dışişleri Bakanı "Ukrayna'ya su ve gıda yardımının kesilmesi savaş suçu sayılıyor da aynısı Gazze'ye yapılınca neden sayılmıyor?" diye sordu.
Çatışmanın geniş bir bölgeye yayılma olasılığı konusunda da uyarıda bulunan Safadi, "Eğer bu çatışma tırmanacak olursa ve gerçekten böyle bir tehdit de varsa, o zaman bütün bölgeyi saran bir kâbus hakkında konuşacağız." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen “Gazze İstişare Toplantıları”nın dördüncüsü, İstanbul, Ankara ve İzmir’in ardından Van’da gerçekleştirildi. Alimler, kanaat önderleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı toplantıda Gazze için somut adımların atılmasın çağrısında bulunuldu.
Ceninli beş çocuk babası Samir er-Rifai, esir alındıktan sadece bir hafta sonra işgal zindanlarında şehit düştü.
Gazze'de siyonist rejimin 650 gündür sürdürdüğü soykırım saldırılarında şehit sayısı 58 bin 573'e, yaralı sayısı ise 139 bine ulaştı. ABD destekli saldırılar sonucu halk açlık, göç ve yoklukla mücadele ediyor.
Şam'a yönelik siyonist saldırıyı "ümmetin onuruna indirilmiş ağır bir darbe" olarak niteleyen Dünya Müslüman Âlimler Birliği, İslam ülkelerine acil zirve çağrısı yaptı. Birlik ayrıca Gazze ve Suriye için askeri ve ekonomik ittifak kurulmasını talep etti.