"Yabancı esirlerin geçici ateşkes kapsamında serbest bırakılabileceği" iddiası

Flistin İslami Cihad Hareketi'nin, Gazze Şeridi'nde geçici ateşkes konusunda anlaşmaya varılması halinde yabancı esirlerin bırakılabileceğini belirttiği öne sürüldü.
Al Arabiya TV kanalının iddiasına göre, Filistin İslami Cihad Hareketi, "Geçici bir ateşkes sağlanırsa yabancı sivil esirleri serbest bırakacağız" açıklaması yaptı.
Siyonist işgal rejimi sözde Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari, 2 Kasım'da son güncel verilere göre Gazze Şeridi'nde tutulan esir sayısının en az 242 olduğunu söylemişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.