Yahudi çeteler Filistinlilere saldırdı: 21 yaralı

İşgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere saldıran Yahudi çeteler en az 21 kişiyi yaraladı. Çıkan olaylarda Filistinlilere ait çok sayıda ev, iş yeri ve araç kundaklandı.
Yahudi çeteler, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Kalkilya kentinde Filistinlilere saldırdı.
Filistin Kızılayı, Kalkilya’ya bağlı Funduk ve Cinsafut beldelerindeki saldırılarda 21 Filistinlinin yaralandığını açıkladı.
Yahudi gasıplar, Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde Filistinlilere ait ev, iş yerleri ve araçları ateşe verdi.
Filistin’in resmi radyosu Filistin’in Sesi de Funduk ve Cinsafut’a yönelik kapsamlı saldırılar düzenlendiğini, bu saldırılarda evlerin, araçların ve iş yerlerinin ateşe verildiğini duyurdu.
Siyonist rejim, akşam saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria'nın Kalkilya kentine düzenlediği baskında, aralarında çocukların da olduğu 64 Filistinliyi esir almıştı.
Gazze'de, 19 Ocak Pazar günü ateşkes ve esir takası konusunda anlaşmaya varılmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yer alan yardım dağıtım merkezine düzenlenen saldırıda 3 Filistinli şehit olurken 46 kişi de yaralandı.
Gazze’de 598 gündür süren soykırıma katılan Türkiye-israil çifte vatandaşların yargılanabileceğini vurgulayan Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), ilgili kişi ve oluşumlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulundu.
Siyonist işgal rejiminin sözde ordusunun Gazze kentinde bir eve düzenlediği hava saldırısında 4 Filistinli hayatını kaybetti, 15 kişi de yaralandı.
Filistin Topraklarında Ayrım Duvarı ve Yerleşim Karşıtı Direniş Komisyonu, son 24 saat içinde işgal altındaki Batı Şeria'da dört yeni yasa dışı yerleşim noktası kurma girişiminin tespit edildiğini açıkladı.