Yahudi çeteler Lebban eş-Şarkiyye'yi kuşattı

Siyonist çeteler, işgal ordusunun koruması altında beşinci gününde de Batı Şeria'daki Lebban eş-Şarkiyye köyünün ana girişini kapattı. Yerleşimciler, köydeki evleri yıkmakla tehdit ediyor.
Nablus'un güneyinde yer alan Lebban eş-Şarkiyye köyünün ana girişi, siyonist işgal ordusunun desteğiyle hareket eden Yahudi çeteler tarafından beşinci gün üst üste kapatıldı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, onlarca yerleşimci çarşamba akşamı köyün girişine baskın düzenleyerek Talmudîk ayinler yaptı ve köye giriş çıkışları engelledi.
İşgal güçleri, köyün ana girişine yerleştirilmiş demir kapıyı kapatarak, halkın ulaşımını tamamen felç etti. Söz konusu yol, Nablus ile Ramallah şehirlerini birbirine bağlayan ana güzergâhlardan biri olma özelliği taşıyor.
Yahudi çeteler, köyün ana yol üzerinde bulunan 20'den fazla evi yıkmakla tehdit etti. Geçtiğimiz pazar günü geç saatlerde sosyal medya platformlarında yayımlanan çağrılarda, işgal ordusuna söz konusu evlerin ve altyapının yıkılması için baskı yapılması istendi.
Aynı çağrılarda, Yahudi çetelerin her akşam saat 19.30'da köyün ana girişinde toplanarak gösteri düzenleyeceği ve Talmudîk ayinler eşliğinde yolu kapatmayı sürdürecekleri belirtildi.
Yahudi çeteler tarafından yapılan kışkırtıcı paylaşımlarda, köy halkı ve özellikle ana yol üzerindeki okullar hedef alınarak açık tehditlerde bulunuldu. Köydeki öğrenciler ve eğitimciler, son günlerde yaşanan bu saldırgan eylemler nedeniyle büyük bir tedirginlik yaşıyor.
Yerel kaynaklar, son 12 gün içerisinde köy girişinin 7 kez yerleşimciler tarafından kapatıldığını ve işgal ordusunun bu uygulamaları her seferinde koruma altına aldığını aktarıyor.
Batı Şeria genelinde siyonistlerin saldırıları artarken, uluslararası toplumun bu ihlaller karşısında sessiz kalması Filistinli halkı her geçen gün daha da savunmasız bırakıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.