Yahudi çeteler Ramallah'ta tarım arazilerine saldırdı

Ramallah'ın kuzeybatısındaki Um Safa köyünde Filistinli çiftçilere ait araziler, Yahudi çeteler ve işgal askerleri tarafından tahrip edildi. Üç dönümlük alanı buldozerlerle dümdüz eden çeteler, onlarca meyve ağacını kökünden söktü, bir su kuyusunu da toprakla doldurdu.
Siyonist rejimin koruması altındaki Yahudi çeteler, Batı Şeria'nın Ramallah kentinin kuzeybatısında yer alan Um Safa köyünde yeni bir talana imza attı. Sabah saatlerinde bölgeye baskın düzenleyen işgal askerleriyle birlikte hareket eden Yahudi çeteler, Filistinli çiftçilere ait üç dönüm tarım arazisini iş makineleriyle dümdüz etti.
Um Safa Köy Konseyi Başkanı Mervan Sabah'ın verdiği bilgilere göre, "Cebel er-Ras" adlı bölgede gerçekleşen saldırıda onlarca meyve ağacı kökünden söküldü. Sadece bununla da yetinmeyen Yahudi çeteler, Filistinli vatandaş Halid Allan'a ait olan su kuyusunu toprakla doldurarak kullanılamaz hale getirdi.
Sabah, işgalcilerin yaklaşık iki aydır Halid Allan'ın kendi evine ulaşmasına da engel olduğunu aktardı. Allan'ın evi, geçen yıl ortalarında Yahudi çeteler tarafından kurulan yasa dışı işgal noktasına yakın bir bölgede yer alıyor.
Um Safa köyü, Ramallah'ın kuzeybatısındaki birçok Filistin köyü gibi sürekli olarak siyonist işgal askerleri ve onların yönlendirdiği Yahudi çetelerin saldırılarına maruz kalıyor. Bu saldırılar hem tarım arazilerini hem de köylülerin can güvenliğini tehdit etmeye devam ediyor.
Filistinli yetkililer ve yerel halk, bu sistematik saldırıların siyonist rejimin Batı Şeria'daki yerleşim genişletme politikasının bir parçası olduğuna dikkat çekiyor. Uluslararası kamuoyunun bu hukuksuzluklara karşı sessiz kalması ise işgalcilerin saldırganlığını her geçen gün daha da cesaretlendiriyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde Gazze'de katledilen siviller için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Filistin direnişine destek vermek ve siyonist işgalcilerin katliamını protesto etmek için Kocaeli Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenler, yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.
HAMAS, Gazze'de sivillerin üzerine yapılan yoğun bombardımanın "faşist bir soykırım saldırısı" olduğunu vurguladı. Hareket, Arap ve İslam ülkelerine ve uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yaptı.
Siyonist rejimin 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırılarda şehit sayısı 52 bin 928'e, yaralı sayısı ise 119 bin 846'ya ulaştı. Son iki ayda 2 bin 799 kişi daha katledildi.