Yahudiler, işgal rejimine savaşı durdurma çağrısı yaptı

ABD ve İngiltere'den 2 binden fazla önde gelen Yahudi, işgalci Netanyahu'ya bir mektup göndererek Gazze'deki savaşı derhal durdurmasını istedi.
Mektupta, işgal rejiminin izlediği savaş politikalarının sadece Filistinlilere değil, aynı zamanda dünya genelindeki Yahudi toplumlarına da ciddi zarar verdiği ve Yahudilere yönelik düşmanlığı körüklediği uyarısında bulunuldu.
"Dünya Yahudilerinden Siyonist Netanyahu'ya Protesto Mesajı" başlıklı mektupta dört talep yer aldı: Gazze halkına sürekli gıda ve insani yardım sağlanması, savaşın bitirilmesi, Batı Şeria'da hukukun uygulanması, aç bırakma ve zorla göç ettirme gibi yöntemlerin bir daha asla savaş aracı olarak savunulmaması.
İmzacılar, işgalci Netanyahu'nun savaşı sürdürmedeki ısrarının ve Batı Şeria'daki yerleşimci şiddetine göz yummasının, işgal rejiminin imajını yerle bir ettiğini ve bunun dünya genelinde Yahudilere yönelik nefretin artmasına yol açtığını vurguladı.
Mektuba imza atanlar arasında işgal rejimine yıllarca bağış yapmış, etkili Yahudi kuruluşlarının liderleri ve tanınmış isimler de var. Girişime, İngiltere Muhafazakâr Partisi'nin eski CEO'su Mick Davis ile "Merhavim" adlı kurumun kurucusu Mike Prashker öncülük ediyor.
Sadece Yahudi toplumundan değil, işgal rejimi içinden de savaş karşıtı sesler yükseliyor. Yedek pilotlar ve yüzlerce subay, savaş suçlusu Netanyahu'ya mektup yazarak savaşın durdurulmasını, genişletilmemesini ve yedek asker çağrısının iptalini talep etti.
Yahudi liderler ve kurumlar, savaşın devamının sadece Filistinliler için değil, dünya genelindeki Yahudiler için büyük tehlike oluşturması nedeniyle savaş suçlusu Netanyahu'ya "Savaşı bitir, bize karşı düşmanlığı artırma" mesajı verdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savaş kabinesinde de bir dönem görev almış olan Gadi Eisenkot, siyonist rejimin Gazze’de bataklığa saplanacağından endişeli olduğunu belirtti.
İspanyol aktör Javier Bardem, Los Angeles'ta Amerikan televizyon ödül töreninde Filistin halkına destek çağrısında bulundu.
Gazze'deki saldırılarda 64 bin 905 kişi şehit olurken, 164 bin 926 kişi de yaralandı. Son 24 saatte 34 şehit ve 316 yaralı kaydedildi.
Siyonist rejim, Halil'deki İbrahim Camii'nin iç avlusunun çatısını işgal etti. Karar, caminin İslami denetimini zayıflatıyor ve uluslararası hukuka aykırı bulunuyor.