Yediot Ahronot: Kassam'ın zekâsı Zeytun'daki güçlerimizi şaşırttı

İşgal basını, Gazze'nin Zeytun Mahallesi'nde HAMAS'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın gerçekleştirdiği operasyonların işgal güçlerini zor durumda bıraktığını, tünel ve bombalı saldırıların işgalcileri şaşırttığını yazdı.
İşgal basınından Yediot Ahronot gazetesi, Gazze'nin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi'nde direnişçiler ile işgalci askerler arasında süren çarpışmalara dair ayrıntılar paylaştı.
Haberde, Kassam Tugayları'nın birkaç gün önce Zeytun'da işgal ordusuna bağlı zırhlı birliklerin yardımcısı konumundaki bir komutanı hedef alarak yaraladığını yazdı. Ayrıca, aynı bölgede işgal ordusuna ait bir gücün saldırıya uğradığı, ancak işgalcilerin kayıplarını gizlediği belirtildi.
Gazeteye konuşan askeri kaynaklar, HAMAS'ın bölgedeki geçici işgal noktalarına sürekli saldırılar düzenlediğini, özellikle mayın ve patlayıcı yerleştirme konusundaki becerilerinin işgal güçlerini şaşırttığını aktardı.
Haberde, işgalci askerlerin ayaklarının altından geçen bir tünel keşfettikleri, Kassam'ın bu hattı yeniden onarıp faaliyete soktuğunun tespit edildiği vurgulandı. Bu durumun, yoğun hava saldırılarına rağmen direnişin askeri kapasitesini yeniden inşa edebildiğini gösterdiği kaydedildi.
İşgal ordusu içinde, Zeytun'daki askeri saldırıların iki hafta içinde tamamlanacağı yönünde beklenti olsa da saha kaynakları Kassam'ın operasyonlarının işgal güçlerini yıpratmaya devam ettiğini, ayrıca Gazze'den yapılan roket atışlarının da aralıklarla siyonist kent ve yerleşimleri hedef aldığını belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgal rejimi güçlerinin Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya ve er-Ram bölgelerinde açtığı ateş sonucu 2 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.
Mardin'in Artuklu ilçesinde halk ve medrese öğrencileri bir araya gelen HAMAS liderlerinden Sami Ebu Zuhri, burada yaptığı konuşmada, "İşgal rejimi ve onlara destek veren şer güçler, HAMAS'la anlaşmaya varmaları HAMAS'ı bir güç olarak kabul ettiklerinin itirafıdır. Trump'ın kendisi bile anlaşmada HAMAS'ı terör olarak kabul ettiği halde bu uzlaşıyla ilgili HAMAS'ın beyanını aldı ve sosyal medyada kendi hesabından bunu yayımladı." dedi.
HAMAS'ın gece saatlerinde 4 işgalci esirin cenazesini teslim etmesinin ardından, Refah Sınır Kapısı’nın bugün yeniden açacağı belirtildi.
HAMAS ile işgal rejimi arasında varılan anlaşmanın ardından 7 işgalci bugün Kızılhaç'a teslim edildiği belirtildi.