Yediot Ahronot: Kassam'ın zekâsı Zeytun'daki güçlerimizi şaşırttı
İşgal basını, Gazze'nin Zeytun Mahallesi'nde HAMAS'ın askeri kanadı Kassam Tugayları'nın gerçekleştirdiği operasyonların işgal güçlerini zor durumda bıraktığını, tünel ve bombalı saldırıların işgalcileri şaşırttığını yazdı.
İşgal basınından Yediot Ahronot gazetesi, Gazze'nin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi'nde direnişçiler ile işgalci askerler arasında süren çarpışmalara dair ayrıntılar paylaştı.
Haberde, Kassam Tugayları'nın birkaç gün önce Zeytun'da işgal ordusuna bağlı zırhlı birliklerin yardımcısı konumundaki bir komutanı hedef alarak yaraladığını yazdı. Ayrıca, aynı bölgede işgal ordusuna ait bir gücün saldırıya uğradığı, ancak işgalcilerin kayıplarını gizlediği belirtildi.
Gazeteye konuşan askeri kaynaklar, HAMAS'ın bölgedeki geçici işgal noktalarına sürekli saldırılar düzenlediğini, özellikle mayın ve patlayıcı yerleştirme konusundaki becerilerinin işgal güçlerini şaşırttığını aktardı.
Haberde, işgalci askerlerin ayaklarının altından geçen bir tünel keşfettikleri, Kassam'ın bu hattı yeniden onarıp faaliyete soktuğunun tespit edildiği vurgulandı. Bu durumun, yoğun hava saldırılarına rağmen direnişin askeri kapasitesini yeniden inşa edebildiğini gösterdiği kaydedildi.
İşgal ordusu içinde, Zeytun'daki askeri saldırıların iki hafta içinde tamamlanacağı yönünde beklenti olsa da saha kaynakları Kassam'ın operasyonlarının işgal güçlerini yıpratmaya devam ettiğini, ayrıca Gazze'den yapılan roket atışlarının da aralıklarla siyonist kent ve yerleşimleri hedef aldığını belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları 70 binden fazla Filistinlinin şehadetine, 171 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açtı. Enkaz altında hâlâ ulaşılamayan binlerce kişi bulunuyor.
Siyonist rejimin işlediği zorla gömme ve toplu gömü iddialarına ilişkin CNN'in ortaya koyduğu bulgular sonrası, kayıp merkezleri acil soruşturma ve Kızılhaç'ın bölgeye intikalini talep etti.
Belde girişinin toprak setlerle kapatılması hem hasta Filistinlileri hem de işine gitmek zorunda kalan yüzlerce kişiyi mağdur ederken, gece baskınları ve market–yakıt tedarikindeki kesinti krizi derinleştiriyor.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Halten–Beyt Umar arasındaki kırsal bölgede zeytinliklerine gitmeye çalışan Filistinli çiftçilere taşlarla saldıran Yahudi çeteler 7 kişiyi yaraladı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı.