Yetimler Vakfı'ndan Gazze'de sıcak yemek dağıtımı

Dünyanın birçok ülkesinde yardım faaliyetleri yürüten Yetimler Vakfı, siyonist vahşetin soykırıma dönüştüğü Gazze'de bombardımanlardan sağ kurtulanlara sıcak yemek ulaştırdı.
7 Ekim'den bu yana savunmasız halka, sivil yerleşim alanlarına, hastanelere, okullara barbarca saldıran siyonist işgal rejimi havadan, karadan ve denizden Gazze'ye bombalar yağdırırken bir yandan da yardımların ulaşmasına engel oluyor.
Filistinli mücahitlerin şanlı direnişi karşısında acizlik içerisinde sivilleri, bebekleri, kadınları ve yaşlıları hedef alan işgalci siyonistlerin açtığı yaraları sarmak için Gazze'de bulunan Yetimler Vakfı, bombardıman nedeniyle güvenli yerlere sığınan mazlum Filistin halkına yardım ulaştırmaya devam ediyor.
Hayırseverlerin bağışladığı yardımları gıda ve ilacın yanı sıra günlük olarak sıcak yemek dağıtımlarını yapan Yetimler Vakfı, Gazze'de Filistinlilerin dualarını alıyor.
"Onlar miskine, yetime, esire seve seve yemek yedirirler. Sizi, ancak Allah rızâsı için yediriyoruz; sizden ne bir ücret ne de bir teşekkür bekliyoruz." (İnsan suresi 8) ayetini okuyarak konuşmasına başlayan Yetimler Vakfı Gönüllüsü Filistinli genç, yapılan yardımlarla ilgili şunları söyledi:
"Savaşın ilk gününden 21. gün olan bugüne kadar Gazze Şeridi halkına gıda desteği sağlayan Yetimler Vakfı'na en içten teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz.
Bugün 27 Ekim 2023. Allah'tan hayırlarınızı kabul etsin, malınızı bereketli kılsın ve bu yaptıklarınızı hayır terazinize eklesin. Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS, siyonist rejimin Gazze'deki soykırım ve aç bırakma politikalarına dünya genelinde büyük yürüyüşler ve siyasi baskılarla tepki gösterilmesi çağrısında bulundu.
Gazze'de su, artık yalnızca bir ihtiyaç değil; siyonist rejimin yürüttüğü soykırım savaşında bir silah haline geldi. 2,3 milyon insan açlık ve bombardımanın yanı sıra susuzlukla da mücadele ediyor.
BM İnsan Hakları uzmanları, Gazze ve işgal altındaki topraklarda aralarında çocuklar, kadınlar, sağlık çalışanları ve gazetecilerin de bulunduğunu binlerce Filistinlinin zorla kaybedildiğini açıkladı.
Siyonist rejim, açlıktan kırılan sivilleri bir kez daha hedef aldı. Refah'ın kuzeyindeki yardım noktası çevresinde yardım bekleyenlere ateş açıldı, en az 29 Filistinli şehit oldu, 70 kişi yaralandı.