81 ilde sahipsiz sokak hayvanları denetimi
İçişleri Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı, eylül ayı boyunca 81 ilde sahipsiz hayvanlara yönelik ortak denetim gerçekleştirecek. Müfettişler, belediyelerin barınak, toplama, kısırlaştırma ve tedavi çalışmalarını inceleyecek.
İçişleri Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığınca, 81 ilde sahipsiz hayvanlara yönelik ortak denetim yapılacak.
Eylül ayı boyunca sahada görev yapacak müfettişler; valilikler, büyükşehir belediyeleri, il ve ilçe belediyeleri ile il özel idarelerinin sahipsiz hayvanlara ilişkin çalışmalarını yerinde inceleyecek.
Denetimlerde, sahipsiz hayvanların toplanmasına ilişkin uygulamalar, barınakların durumu, hayvanların kısırlaştırılması ve tedavi süreçleri ile hayvan refahına yönelik çalışmalar kontrol edilecek.
İki bakanlığın oluşturacağı ortak denetim mekanizması kapsamında ekipler, sahadan elde edilen bilgileri raporlayarak ilgili kurumlara iletecek. Denetimlerde ihmal ve aksaklıkların yanı sıra mevzuata aykırı uygulamaların bulunduğu bölgelerin de belirlenmesi planlanıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İzmir’in Ödemiş ilçesinde pikabın çarptığı 65 yaşındaki bisiklet sürücüsü M.A., olay yerinde hayatını kaybetti. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken pikap sürücüsü gözaltına alındı.
İklim değişikliği ve deniz seviyesindeki yükselişin kıyı kentlerine etkileri yeniden gündeme geldi. Önümüzdeki 100 yıllık süreçte deniz seviyesinin yükselmesi ve kıyı taşkınları açısından risk taşıdığı belirtilen 37 şehir arasında İzmir de yer aldı.
Gaziantep'in Şehitkamil ilçesinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, takla atan hafif ticari araç sürücüsü yaralandı.
Battalgazi Belediyesi Eski Malatya Eğitim Merkezi, ortaokul, lise ve mezun gruplarında toplam 450 öğrenciye ücretsiz hizmet sunuyor.