Acil Sağlık Haftasında kritik çağrı: Siren duyunca kenara açılın
1–7 Aralık Acil Sağlık Haftası kapsamında Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre Asiltürk, ambulansların trafikte yaşadığı aksaklıkları yerinde inceleyerek sürücülere "Fermuar sistemine uyarak hayata yol verin" çağrısı yaptı.
1–7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre Asiltürk, kentte ambulansların trafikte karşılaştığı sorunlara yönelik saha incelemeleri gerçekleştirdi. Asiltürk, 112 Acil Sağlık personeliyle birlikte yoğun trafik güzergâhlarında incelemelerde bulunarak ambulansların yaşadığı gecikmeleri yerinde gözlemledi.
Acil sağlık hizmetlerinde geçen her saniyenin kritik olduğunu vurgulayan Asiltürk, sürücülerin ambulans geçişlerinde azami duyarlılık göstermesi gerektiğini belirtti.
Asiltürk, “Ambulansın saniyeler içinde hastaya ulaşması hayat kurtaran en önemli unsurdur. Bu nedenle tüm sürücülerimizin trafik kurallarına ve özellikle ambulans geçiş önceliğine dikkat etmeleri hayati önem taşımaktadır.” dedi.
"Fermuar sistemi'ni uygulamak zorundayız"
Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Fermuar Sisteminin, ambulansların trafikte hızlı ve güvenli şekilde ilerlemesini sağlayan etkili bir yöntem olduğuna dikkat çeken Asiltürk, şu ifadeleri kullandı:
"Fermuar sistemi; siren duyulduğunda araçların şeridin sağına ve soluna düzenli biçimde açılması, ambulansın ise koridorun tam ortasından ilerlemesi esasına dayanır. Tıpkı bir fermuarın açılması gibi iki yana çekilen araçlar, ambulans için güvenli bir yol oluşturur. Toplum olarak bu kurala uymak zorundayız; bu birkaç dakikanın bir insanın hayatına mal olabileceğini unutmamalıyız." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Adana’da 1-30 Kasım tarihleri arasında yapılan motosiklet ve motorlu bisiklet denetimlerinde binlerce sürücü kontrol edildi; çok sayıda kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde, define aramak için girdiği mağarada hareketsiz şekilde bulunan 55 yaşındaki bir kişi, ekiplerin yaptığı incelemede hayatını kaybetmiş olarak bulundu.
Mardin’in Nusaybin ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, sürücü hayatını kaybetti.
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde artan üzücü olaylara karşı ortak bir basın açıklaması düzenleyerek bir araya gelen kanaat önderleri ve Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları, “Kızıltepe'nin geleceğini, ortak vicdanla ve samimi bir sosyal sorumluluk anlayışıyla yeniden inşa edelim" çağrısı yaptı.