Adana'da yüzlerce kişi Filistin'e destek için yürüdü

Adana'da sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yoğun katılımı ile Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.
Adana'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar, işgal güçlerinin Filistin ve Gazze'deki soykırım ve zulmünü kınamak için tarihi Taşköprü'den Asri Mezarlığa kadar yürüdü.
Tarihi Taşköprü üzerinde toplanan yüzlerce vatandaşlar ellerinde dövizlerle Filistin'e destek yürüyüşü yaptı.
Seyhan Caddesi üzerinde başlayan yürüyüş Asri Mezarlıkta son buldu.
Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan, "israil bir devlet değil bir terör örgütüdür" dedi.
Yürüyüş öncesi sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Mahmut Eraslan, şunları kaydetti:
"Sivil bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. israil terör örgütünün soykırım ve katliamlarına sessiz kalmıyoruz, sesimizi gür bir şekilde çıkarmaya devam edeceğiz. Dernekler, vakıflar, sivil insanlar, kadınlar, çocuklar, engelliler meydanı boş bırakmayacağız. Dünya üç maymunu oynamaya devam etsin. Biz onların gözünün içine sokacağız. Bugün dünyanın gözü önünde HAMAS'la savaştığını söyleyen terör örgütü kiminle savaşıyor? Hastanedeki doktorlar, hemşirelerle savaşıyor, çocuklarla savaşıyor, okullara saldırıyor, öğretmenlere ve eğitimcilere saldırıyor, eğitimcilerle savaşıyor. israil bir devlet değil bir terör örgütüdür. Bunu dünya görmezden gelmezden gelmeye devam etsin, biz duyurmaya devam edeceğiz. Batı sessiz, kukla Arap liderler sessiz ama bu sesizliği bozmaya devam edeceğiz. Bu çocuk katillerine buradan ses vermeye devam edeceğiz Adana olarak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, KRT televizyon kanalında yayınlanan bir programda Sultan 2. Abdülhamid hakkında kullanılan ifadeler nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurdu.
Kayısı üretimi ve ihracatında spekülasyonlardan kaçınılması, pazarlama süreçlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini belirten Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, sektör paydaşlarına dikkatli davranmaları yönünde çağrıda bulundu.
Gaziantep Memur-Sen ve Diyanet-Sen İl Başkanı Müslüm Göral, gündüz kuşağı adı altında toplumu ifsat eden, ahlaksızlığı ve cinsel sapkınlığı teşvik eden programların acilen kaldırılması çağrısında bulundu.
Isparta’da yağış nedeniyle kayganlaşan yolda karşı şeride geçerek devrilen yolcu midibüsünde 16 kişi yaralandı. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu bildirildi.