Adana'da yüzlerce kişi Filistin'e destek için yürüdü

Adana'da sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yoğun katılımı ile Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.
Adana'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşu ve vatandaşlar, işgal güçlerinin Filistin ve Gazze'deki soykırım ve zulmünü kınamak için tarihi Taşköprü'den Asri Mezarlığa kadar yürüdü.
Tarihi Taşköprü üzerinde toplanan yüzlerce vatandaşlar ellerinde dövizlerle Filistin'e destek yürüyüşü yaptı.
Seyhan Caddesi üzerinde başlayan yürüyüş Asri Mezarlıkta son buldu.
Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) Başkanı Mahmut Eraslan, "israil bir devlet değil bir terör örgütüdür" dedi.
Yürüyüş öncesi sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Mahmut Eraslan, şunları kaydetti:
"Sivil bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. israil terör örgütünün soykırım ve katliamlarına sessiz kalmıyoruz, sesimizi gür bir şekilde çıkarmaya devam edeceğiz. Dernekler, vakıflar, sivil insanlar, kadınlar, çocuklar, engelliler meydanı boş bırakmayacağız. Dünya üç maymunu oynamaya devam etsin. Biz onların gözünün içine sokacağız. Bugün dünyanın gözü önünde HAMAS'la savaştığını söyleyen terör örgütü kiminle savaşıyor? Hastanedeki doktorlar, hemşirelerle savaşıyor, çocuklarla savaşıyor, okullara saldırıyor, öğretmenlere ve eğitimcilere saldırıyor, eğitimcilerle savaşıyor. israil bir devlet değil bir terör örgütüdür. Bunu dünya görmezden gelmezden gelmeye devam etsin, biz duyurmaya devam edeceğiz. Batı sessiz, kukla Arap liderler sessiz ama bu sesizliği bozmaya devam edeceğiz. Bu çocuk katillerine buradan ses vermeye devam edeceğiz Adana olarak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mardin’in Artuklu ilçesinde M. A. Ö. (2) isimli çocuk, damdan düşmesi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi, özel beslenme ihtiyacı duyan çölyak hastası, glüten hassasiyeti olan ve glütenli ürünler tüketemeyen vatandaşlar için Glütensiz Kafe Projesi'ni hayata geçiriyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi iş birliği ile yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların bilinçli ve sağlıklı bir şekilde kurban kesim işlemlerini gerçekleştirebilmesi amacıyla "Sertifikalı Kurban Kesim Elemanı Eğitimi" düzenlendi.
Yapılan asfaltlama çalışmalarının özellikle yoğun trafik yükü taşıyan arterlerde büyük önem taşıdığını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, amaçlarının vatandaşların daha güvenli ve konforlu yollarda seyahat etmelerini sağlamak olduğunu söyledi.