Adıyaman Besni ilçesi Gaziantep’le “kardeş şehir” oldu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Adıyaman’ın Besni Belediyesi arasında “Kardeş Şehir” protokolü imzalandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Adıyaman'ın Besni Belediyesi arasında "Kardeş Şehir" protokolü imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kardeşliğin önemini anlatarak, protokolün hayırlı olmasını temenni etti.
Besni halkının 45 dakika gibi bir sürede Gaziantep'e ulaşarak alışverişlerini yaptıklarını ve ticaret hayatında önemli bir yere sahip olduklarını belirten Şahin, "Besni ilçemiz geçmişten günümüze Gaziantep ile kardeş bir ilçemiz. İnşallah bundan sonra da daha fazla hizmetle yanlarında olacağız." ifadelerini kullandı.
Besni'nin küçük bir ilçe ve kısıtlı imkanlara sahip olduğunu dile getiren Besni Belediye Başkanı İbrahim öztürk ise protokol kararından mutluluk duyduklarını belirterek, programa katılanlara teşekkür etti.
AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül de önemli bir güne şahitlik edildiğini ifade ederek, uzun yıllardan beri devam eden bir kardeşliğin resmileştirildiğini belirtti.
Bir büyükşehir belediyesi ile ilçe belediyesi arasında kardeş belediye uygulamasının Türkiye'de bir ilk olduğuna vurgu yapan Gül, 4 saatlik Besni-Gaziantep yolunun 45 dakikaya indirildiğini hatırlattı.
Ayrıca Programa birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve çok sayıda davetli de katıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
AK Parti yetkililerinin yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı soruşturma başlatılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e tepki gösterdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörsüz Türkiye’yi sabırla, cesaretle, samimiyetle inşa ediyoruz. Lafa her başladıklarında karamsarlık zerk edenlere aldırmayacağız. ‘Yapamazsınız, başaramazsınız’ diyenlere kulak asmayacağız." dedi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında, Cumhurbaşkanına yönelik hakaret içerikli sözlerle ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çanakkale'de 2 bin 945 aboneye enerji verilmeye başlandığını belirterek yapılan çalışmaları aktardı.