Aksa Tufanı’na destek için yürüyecekler yola çıktı
Kayseri Filistinle Dayanışma Platformu, HAMAS’ın geçtiğimiz hafta başlattığı Aksa Tufanı Operasyonu’na destek vermek ve Filistinli Müslüman kardeşlerinin yanlarında olduklarını göstermek için Kayseri’den bu sabah yola çıktı.
Dün yayınladıkları basın bildirisi ile Gazze başta olmak üzere Filistin’de yaşanan siyonist işgal zulmüne dikkat çeken Kayseri Filistinle Dayanışma Platformu, artık harekete geçme vaktinin geldiğini kaydetmişlerdi.
Platform üye ve gönüllüleri bu sabah, Cumhuriyet Meydanında bulunan Bürüngüz Camii’de bir araya geldi.
Burada platform adına bir konuşma ve dua yapan Sadi Özmen, bir avuç Müslümanın bugün burada terör şebekesinin zulümlerine dur demek ve Filistinli kardeşlerinin yanlarında olduklarını gösterme adına toplandıklarını ve yola çıkacaklarını söyledi.
Sık sık tekbirlerin ve siyonistlere telinlerin olduğu konuşma sonrasında, üzerlerinde “Allah’ım ayaklarımızı sabit tut” sloganlarının olduğu tişörtleri giyen, erkek ve kadın yaklaşık 65 kişi yola çıktı.
Kayseri’den yola çıkan platformun güzergahının ise şöyle olduğu öğrenildi:
"Kayseri, Niğde, Adana, İskenderun, Cilvegözü, Suriye, Filistin, Kudüs." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tokat'ta polisin düzenlediği operasyonda, 4 bin 382 sentetik hap ele geçirildi, gözaltına alınan şüpheli tutuklandı.
İstanbul Esenyurt’ta geçen hafta öfkeyle bir aracın önünü keserek arkadan gelen ambulansın geçişini engelleyen sürücü Y.T., İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı.
Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsünü ziyaret eden otizmli öğrenciler ve aileleriyle bir araya geldi.
Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığınca 25 Kasım-2 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda 11 şüpheli gözaltına alındı.