Altun'dan "Madleen" tepkisi: israil terör devletidir

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Gazze'de aylardır devam eden sistematik yıkım ve katliamların, hiçbir ahlaki ve hukuki ölçü tanımayan bir "terör devleti"nin eseri olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Gazze'ye insani yardım taşıyan sivil "Madleen" gemisine uluslararası sularda siyonist rejim tarafından yapılan saldırıya sert tepki gösterdi.
Altun, saldırının uluslararası hukuk ve insan haklarının açık ihlali olduğunu belirterek, "Bu alçak saldırıyı en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadelerini kullandı.
Siyonist rejimin temel insani yardımları dahi Gazze'ye ulaştırmak istemediğini bir kez daha ortaya koyduğunu vurgulayan Altun, Gazze'de aylardır devam eden sistematik yıkım ve katliamların, hiçbir ahlaki ve hukuki ölçü tanımayan bir "terör devleti"nin eseri olduğunu söyledi.
Altun, kadınların, çocukların ve yaşlıların hedef alındığı saldırıların artık sadece Filistin'in değil, tüm insanlığın meselesi haline geldiğini ifade etti.
Siyonist yönetimi "bölgesel barışı tehdit eden ve küresel güvenliği riske atan bir mikser" olarak tanımlayan Altun, bu durumu görmezden gelen ya da sessiz kalan her tavrın suça ortaklık anlamına geldiğini dile getirdi.
Altun, Türkiye'nin vahşetin durdurulması, Gazze'ye kesintisiz insani yardım ulaştırılması ve bölgede adil bir barışın sağlanması yönündeki çağrısını yineledi. Uluslararası topluma ve tüm insanlığa, Gazze'den yükselen çığlığa kulak verme ve somut adımlar atma çağrısında bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Organize sanayi bölgelerinde (OSB) yatırımlarını belirlenen sürede tamamlayamayan sanayiciler için yeni bir başvuru süresi tanımlandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Can Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ikinci dalga operasyon başlattı. 35 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 26 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
İstanbul'un Beykoz ilçesinde işçileri taşıyan bir servis minibüsü, arkasındaki römorkun kontrolden çıkması sonucu devrildi. Kazada 3 kişi yaralandı.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) konut ve iş yeri alıcılarına yönelik yüzde 25 indirim kampanyasında bugün son başvuru günü. Borcunu kapatıp tapusunu hemen almak isteyen vatandaşlar, mesai bitimine kadar aracı bankalara başvurabilecek.